The Intergalactic Retrogaming Museum!

Want to discuss retrogaming? Forumet för alla gamla retro nostalgiker, som jag själv!
 
HemPortalliVanliga frågorSökBli medlemMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Dela | 
 

 Det astrala existensplanet och gränsvärldarna intill.

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Starflower

avatar

Antal inlägg : 154
Registration date : 07-10-07

InläggRubrik: Det astrala existensplanet och gränsvärldarna intill.   ons okt 17, 2007 6:52 pm

Astralplanet är så att säga halvt upplöst i tid och rum. Informationen är utspridd, men har ändå ett centrum. Förflutna händelser i det materiella finns kvar som spår i det astrala och det är även så att formerna i det astrala ger effekter i det materiella.

Astralplanet är den formativa världen. Här omsätts tankarna till en förlaga för det fysiska planet. Människans astralkropp har en radie på ca 8 meter.

Ovan astralplanet ligger kausal- eller mentalplanet. Nedan finner vi eterplanet.

Den andliga dimensionen är en teoretisk konstruktion för att förstå våran verklighet. Vi definierar den så att de olika energiformerna intar olika platser i denna dimension och deras innebörders ordning bestäms så att de energiformer som växelverkar med varandra mest placeras nära varandra och de energiformer som växelverkar med varandra minst placeras långt ifrån varandra. De övre energityperna är mer holistiska än de lägre.

Det finns i princip oändligt många olika energiformer men de delas in i några få grupper. Hur många dessa är beror på i vilken detalj man vill beskriva den andliga dimensionen. Denna dimension finns beskriven av alla folkslag. Det enda som varierar är språket och kulturen. Beroende på kultur har man delat upp andedimensionen i olika många plan. Jag använder följande uppdelning:

1. ESA
2. Andeplanet
3. Kausalplanet eller mentalplanet
4. Astralplanet eller emotionplanet
5. Eterplanet
6. Det fysiska planet

Min terminologi utgår från de fyra planen i Kabbalahn.

Andeplanet korresponderar med de tre översta sefirorna i kabbalahns Livets Träd.


Eterplanet kan nästan sägas höra till det fysiska planet. Dessa flöden har stora likheter med elektromagnetiska fält och jordens magnetfält. Jordstrålningen hör till detta planet. Lika så de energiströmmar i människokroppen som man kan lära sig känna. Chackras är i huvudsak astrala, men det är dess eteriska motsvarighet och flödena i eterkroppen som påverar körtlarna och styr läkande, etc.

Ovan eterplanet ligger astralplanet. Nedan ligger det fysiska planet.

Genom en oändlig justeringsprocess och det holistiska lagrandet av händelsernas arketyper kan dessa få de lägre planens händelser att ta precis rätt vändning genom att endast påverka med små knuffar. Det är de kvantfluktuationer fysikerna talar om. Enkel PK fås genom att åstadkomma en makroskopisk brownsk rörelse. Det betyder att man styr luftmolekylernas studsande och får dem att i genomsnitt studsa fler gånger på ena sidan av ett föremål, än det andra.

Kausalplanet eller mentalplanet kommer att påverka vad som finns i verkligheten och tvärt om. Det som utspelar sig där blir en slags förlaga av vad som kommer att ske på jorden. Det här är skapelsevärlden. Här finns alla tankar och allt som hänt i akashakrönikan. Här formas framtiden, innan den realiseras på de lägre planen. När man tror sig se in i framtiden så ser man egentligen bara in i mentalplanets planering av framtiden.

På sätt och vis finns hela universums plan i En Sof. Det är som ett fraktalfrö som blommar ut i hela universum. Ett litet frö representerar hela universum.

Ovan kausalplanet ligger andeplanet. Nedan ligger astralplanet.

Mentalplanet (också kallat kausalplanet) är av tids- och rumslös karaktär. Vid telepati mellan två männsikor har det telepatiska budskapet abstraherats till mentalplanet. Det betyder att budskapet hamnar i en slags väv och finns överallt, på samma sätt som ett minne finns överallt i hjärnan.

Mentalplanet har genom sin evolution kommit att utveckla till perfektion, reaktionen att i precis alla situationer konkretisera vad som finns abstraherat. Vid telepati konkretiseras budskapet från mentalplanet till mottagarens (medvetande och) hjärna.

Ovan mentalplanet ligger andeplanet. Under ligger astralplanet.

Andeplanet korresponderar med de tre översta sefirorna i kabbalahns Livets Träd.

De elektromagnetiska fenomenen är halvfysiska och är av en energiform som ligger någonstans emellan eterplanet och det fysiska planet. De kvantmekaniska fält som nu utforskas kanske är den energiform som vi kallar för eterplanet. Vetenskapen har alltså mycket kvar att utforska!

Planen är inte godtyckligt definierade. På grund av fenomen som psykometri och klärvoajans måste vi antaga att information finnas lagrad någonstans. Denna information kan nås globalt och om händelsen ägt rum i framtiden eller i det förflutna verkar inte spela någon större roll. (Se prekognition.)

Bilder formas och bevaras på de olika planen då planens natur gör att ju högre upp man kommer så blir dels bilderna mer beständiga och dels blir de mer allomfattande eller översiktliga.

Astralkroppen/mentalplanet har formats av att tanke och handling uppträtt i ett mönster. Detta mönster har etablerats. Stimulering i en del av detta mönster skapar stimulering i andra delar.

Mystikerna riter ibland dessa plan som ett antal cirklar där våran värld har centrerats till mitten (självklart) och alla andra plan ligger som lager på lager med cirklar runt om vårat. Och yterst är Gud Skaparen själv.

Det här med astraltillstånd är väldigt intressant. Mitt intresse grundar sig främst på att jag efter att ha sovit kan få förnimmelser av att jag upplevt något under sömnen. Under en period var denna känsla väldigt tydlig. Jag kunde vakna på morgonen och minnas att jag träffat personer på märkliga platser. Numera är minnen från den gångna natten lite mer ”avlägsna”. Men det händer i vissa speciella situationer att det känns som jag blivit förberedd för det som händer. Och när det händer saker så blir jag inte så överraskad som man kanske borde ha blivit. Under den intensiva perioden träffade jag personer som återkom hela tiden. Om jag träffade dem på stan skulle jag genast känna igen de flesta. Det är dem jag träffar nu också. Jag vet det trots att jag numera inte längre minns något tydligt. Så att man skulle vara ensam när man ger sig ut på astralvandring stämmer inte alls på mig. Dessutom så är det inte jag själv som frigör mig från kroppen. I mitt fall är det andra som har den kontrollen. Och min omgivning vid dessa tillfällen ter sig ganska lik som den när jag är vaken. Jag har fått det förklarat att det beror på att den hjärnliknande funktionen i detta tillstånd strävar efter att återskapa omgivningen så lik den verkliga omgivningen som möjligt. Många gånger befinner man sig också i den normala miljön trots att man befinner sig utanför den fysiska kroppen.
Jag litar på dom här personerna. Jag betraktar dem som mina ledsagare. Inte alla kanske men några få av dem. Det här låter kanske konstigt men jag är övertygad om att de finns eftersom jag under de senaste årens gång fått ett så tydligt minne av dem. Jag tror att de försöker dra sig undan nu för de tycker att jag blivit stark nog för det. Det känns lite ledsamt för jag har nästan vant mig vid att ha dem vid min sida.

Innan vi går in på själva magin så finns det en hel del att förklara om det astrala. Det astrala planet är som en annan dimesion skulle man kunna säga, fast det är en mycket enkel förklaring. När man är i det astrala planet så har medvetandet lämnat kroppen och är totalt obundet med kroppen med undantag för silvertråden.

Det som egentligen händer då man lämnat kroppen med sitt medvetande kan kort sammanfattas med att man varseblir och uppfattar universum med astrala sinnen . Det intressanta är egentligen inte vad som händer utan hur man upplever det och vad man kan få ut av det. Många saker kan heller inte beskrivas.

Föreställ dig att du blir kidnappad av ett UFO (UFO'n har absolut ingenting med den här boken att göra, men i just det här tanke-experimentet är det ett mycket lämpligt objekt) och blir tagen till en planet där de har ett helt annat färgspektrum. Kan du föreställa dig en färg som inte finns på jorden och som du därmed aldrig har sett förut? Det är en omöjlighet för hjärnan att föreställa sig en sådan och i och med det kan de som ej upplevt det astrala få en uppfattning om hur abstrakt detta högre plan är. Det är i och för sig inte bara färger som är abstrakta (färgerna i det astrala är snarare mer en högre form av de jordiska färgerna), utan det som mest är annorlunda är tid och rum.

Tidsmässigt så kan man vara borta som mest i några timmar i sträck (med vår tidsräkning räknat), men man kan uppfatta det som allt från ett par minuter till flera dagar, kanske till och med veckor eller månader i det astrala. Rumsuppfattninget är ännu mer abstrakt. Det känns kanske konstigt att visualisera känslan att vara långt ute i rymden och att i det läget inte uppfatta något som upp eller ner etc. Tänk dig då att du är i ditt eget rum och alla begrepp är lika konstiga, att det är som vanligt, men ändå inte fyra väggar på det sätt som du är van att se det, att du inte bara kan stå i taket, det känns dessutom lika naturligt som att stå på golvet (eller väggen). Astralkroppen kan gå igenom väggar och tak och det är också något som kan uppfattas som väldigt abstrakt i början. När det gäller att se i det astrala så är auror och energier något som man ser en hel del av. Allt levande har en aura och överallt glider moln av energier omkring. Men detta är bara den lägsta formen av astral varseblivning och när man fått kläm på att göra regelbundna resor så kan man till viss del stänga av séendet av dessa. Att sedan överhuvud taget vara på en sådan nivå av det astrala att man uppfattar materiella omgivningar är också den lägsta formen. I de högre formerna så upplever man helt andra världar och man förflyttar sig dit genom tanken. Dessa världar kan vara allt från totalt abstrakta världar där allt tycks vara levande och pulserande (marken, berg etc) via öde öknar till världar som skapats av människans fantasi (serie-världar tex). Vilka världar man upplever beror på individens mentala struktur och läggningar. Att ha sex i det astrala är något som de flesta brukar fråga om det är möjligt.

Att det är svårt att träffa andra som reser astralt beror på den konstiga tids- och rumsförvrängningen. Om två personer ligger bredvid varandra och har bestämt att de ska resa astralt och träffas så kanske de upplever att de måste färdas genom halva universum för att nå varandra. Men att resa till tex månen skulle de kanske inte alls tycka vara speciellt långt. En annan aspekt är att de med stor sannolikhet inte lyckas lämna kroppen precis samtidigt. De minuter extra som det kan tänkas ta för den som kommer senare kan kännas som flera timmar för den som väntar. Risken ligger nog inte i att den som väntar skulle bli utråkad, snarare att han ser en massa intressanta saker som han blir så fascinerad av att han helt enkelt glömmer bort den andra personen och försvinner in i andra världar.

Man behöver inte vara ute i det astrala för att varsebli astralt. Man kan träna upp framför allt astralt séende och hörsel utan att ens ha varit i det astrala.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
 
Det astrala existensplanet och gränsvärldarna intill.
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
The Intergalactic Retrogaming Museum! :: Allmänna Diskussioner :: Filosofi!-
Hoppa till: