The Intergalactic Retrogaming Museum!

Want to discuss retrogaming? Forumet för alla gamla retro nostalgiker, som jag själv!
 
HemPortalliVanliga frågorSökBli medlemMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Dela
 

 De olika änglarna och dess nivåer

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Starflower

Starflower

Antal inlägg : 154
Registration date : 07-10-07

De olika änglarna och dess nivåer Empty
InläggRubrik: De olika änglarna och dess nivåer   De olika änglarna och dess nivåer Icon_minitimeons okt 17, 2007 7:00 pm

Hierarkin betyder olika klasser av änglar och Himlen sägs vara full av änglar som är indelade i olika klasser

Den första hierarkin - den högsta

Serafer - de brinnande:
Seraferna är närmast Gud. De har sex vingar, ett par för att skydda sina ögon mot Guds stålande ljus för att inte bländas, med det andra paret skyddar de sina fötter och med det tredje paret flyger de. De är det rena ljuset och kärlekens eld. De sjunger sin lovsång till Gud: Helig, helig helig är herren Sebaot, hela jorden är full av hans härlighet. (Jes 6:3) Seraferna förknippas oftast med tro och förhoppning. Innan Lucifer blev en fallen ängel tillhörde han seraferna.

Keruber - De visa:
Keruber är Guds kanaler för vishet och sanning. De har därför betydelse för människors rena och klara tankar samt samvetet. Idag ser vi keruber som små barnänglar, men Hesekiel beskrev dem annorlunda. Han menade att de hade fyra ansikten, ett människoansikte, ett lejonansikte, ett tjuransikte och ett örnansikte. Dessutom hade de fyra vingar med en mänsklig arm under var och en av dem. Med ett par av vingarna slöt de sig intill varandra med det andra paret täckte de sina kroppar. De hade raka ben, med klövar som fötter och de glimmade som metall och liknade eldsglöd. De som tror på UFO har tolkat detta som en beskrivning av UFO. Det var dessa keruber som Gud sände ut för vakta Edens lustgård med det flammande svärdet.

Troner:
Tronerna var de som bestod av andlig eld och vilja. De var fyllda av mod och offerglädje. Tronerna offrade sig själva till keruberna och genom detta offer uppstod möjligheten till tid och rum, men också en möjlighet till vår egen historia. Keruberna tog inte alltid emot offren. Detta medförde att tronerna fick uppleva glädje och smärta. De som inte fick offra det de ville fick uppleva sin första stora sorg och smärta.

Men tronernas största egenskap var att de var bärare av mod, vilket utvecklades till tålamod, saktmod och jämnmod. Tronerna var med vid jordens skapelse, de skapade jordytan och allt vackert som kom att finnas på den. Men de är även ofta förknippade till de dömande och juridiska makterna.
Tronerna avbildades som bevingade eldhjul med flera ögon på varje vinge.
Den andra hierarkin

Den mellersta hierarkin består av herradömen, krafter och makter. Herradömena sköter välsignelser och mirakel. De kommenderar även de lägre stående änglarna. Krafterna styr stjärnors och planeters omlopp. Makten står vakt vid himlastegen, de skyddar även krafterna mot onda andar.

Eftersom tid och rum hade skapats kunde änglarna i den mellersta hierarkin känna de högre änglarnas smärta. Och genom detta kunde de därför känna medlidande och behovet av att trösta och läka. De tröstade och läkte genom bild, form och musik.
Den tredje hierarkin

Furstendömena:
Furstendömena är de skyddsänglar som vakar över länder, dess ledare och stora grupper såsom städer och nationer. De finns för att härska och undervisa.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
 
De olika änglarna och dess nivåer
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
The Intergalactic Retrogaming Museum! :: Allmänna Diskussioner :: Humorhörnan! :: Religion!-
Hoppa till: