The Intergalactic Retrogaming Museum!

Want to discuss retrogaming? Forumet för alla gamla retro nostalgiker, som jag själv!
 
HemPortalliVanliga frågorSökBli medlemMedlemslistaAnvändargrupperLogga in

Dela
 

 Atlantis!

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Admin
Admin
Admin

Antal inlägg : 1659
Age : 57
Location : Sweden
Registration date : 07-10-06

Atlantis! Empty
InläggRubrik: Atlantis!   Atlantis! Icon_minitimetor okt 18, 2007 12:02 am

Atlantis. (även hieroglyfer)

Kontinenten Atlantis skall ha sjunkit i havet för omkring 10.000 år sedan. Folket på Atlantis hade utvecklat en hög civilisation med fullkomlig lycka. Atlantis slutliga undergång berodde på moraliskt förfall. Den högste guden, Zevs, beslöt att straffa atlantiderna.

Namnet Atlantis har trollbundit mänskligheten ända sedan Platons tid. På 300-talet f.kr skrevs dialogerna ”Kritias” och ”Timaios”. Enligt dessa texter överlämnades legenden om den försvunna kontinenten till den atenske lagstiftaren Solon. En gammal präst dechiffrade en papyrusrulle för honom som berättade att det en gång hade funnits en stor kontinent som hette Atlantis. Den skulle ha förstörts för att dom inte var tillräckligt gudaktiga. Denna kontinent låg väster om ”Herakles stoder” (Nu blir det Gibraltar) och var större än Libyen och Mindre Asien sammanlagt (Det skulle kunna vara en plats nu vet man inte riktigt).

Det skulle ha funnits en huvudö vid namn Basileia och det skulle då vara där de atlantiska kungarnas borgar låg. Det var också där man hade ett tempel åt havsguden. På denna ö skulle dom ha ha utvunnit en okänd metall som kallades orikalk. Förstörelsen kom mycket lägligt för att dom hade precis bestämt sig för att anfalla Aten och Egypten. Allt detta sägs ha hänt 9000 år före Platon.

I över 2000 år har människan försökt att hitta Atlantis. Nu har 1 unga arkeologer troligen funnit det. Dom tror att Platon hade fel på vissa punkter eftersom hans egyptiska (hieroglyfer) inte var så bra. Platon en mycket respekterad man och filosof och han skulle inte ha någon anledning att hitta på en sådan välbeskriven ”saga”. Efter deras bevis så skulle det också ha varit väldigt likt staden Troja. Det skulle han ju inte bara ha kommit på bara sådär.

Atlantis har blivit en av mänsklighetens största gåtor. Det har kommit ut en bok av arkeologen Eberhard Zangger. Han säger att Atlantis egentligen är Homeros Troja. Enligt honom skulle Platon ha använt en egyptisk berättelse och utan att veta om det ha beskrivit förstörelsen av Troja. Troja ska ha legat i Turkiet. På höjden av Hisarlik som ligger intill Dardanellerna. Troja var en mycket bra handelsstad, men hela tiden försökte små grekiska kungar ha försökt att ta över Troja. Detta skulle då ha varit bakgrunds faktan bakom ”Iliaden” som skrevs av Homeros. Den säger att den grekiske hjälten Akilles skulle ha varit i krig med Troja och då kidnappat prins Paris sköna Helena.

Hetta Atlantis egentligen Troja ?? Eller hade det två namn ??

-Atlantis skulle ha haft 1185 skepp – Troja hade 1200 skepp.

-Atlantis skulle ha haft 2 källor 1 varm och 1 kall – Troja också

-Atlantis skulle ha styrts av 10 män som alla var släkt med varandra – Homeros beskriver samma sak om Troja (jag ska kolla om det kan ha varit så på flera platser)

-Platon beskrev att dom på Atlantis hade ”guldkopparmalm” vilket är samma sak som mässing – genom modern arkeologi kan man bevisa att dom framställde mässing vid Edremit som ligger 80 km sydost om Troja( kolla om det gjordes på andra platser)

-Kungaborgen i Atlantis skulle ha legat mitt i landet och skulle vara huvudkanalen till havet som skulle legat 9 km ifrån – det skulle vara måtten från slottet till havet i Troja.

-Platon sa att Atlantis centrum stad skulle ha diametern 900m(2) och det är diameter måttet för Trojas borgområde (det vet dom och har mätt efter utgrävningarna.

-Platon beskrev att det ofta blåste nordliga vindar där (det är väldigt ovanligt för att vara Medelhavet) – det skulle det tydligen ha gjort vid Troja också (skepp som skulle in vid svarta havet kunde få vänta vid Troja i veckor till och med månader. Dom hade tydligen också nordvind där.

Zanggers säger: ”Berättelserna om Atlantis avviker starkt från resten av Platons författarskap. Det är helt enkelt kopierat. Vem har han kopierat då? Jo, han har hittat berättelsen i sin egen familjs bibliotek. Den härstammar från den store attiske statsmannen, lagstiftaren och fältherre Solon, ”den visaste av de 7 vise” och hans familj har alltid varit nära knuten till Platons familj”.

Platon beskrev att innan Solon dog åkte han till den egyptiska staden Saïs. Där hade en religiös ledare tagit honom till gudinnan Neiths tempel. I templet fanns några uråldriga pelare med hieroglyfiska inskrifter. Ett egyptiskt prästerskap översatte texterna åt Solon. Texten sa att för 9000 år sedan hade ur-atenare angripit och förstört ett mäktigt rike. Rikets namn var Atlantis. Solon antecknade allting så att han skulle kunna göra en episk dikt, men det hann han inte med för att han inte dog långt efter det. Hans dagbok fördes till hans hem och att sedan Platon 200 år senare skulle ha skrivit ner berättelsen om Atlantis. Han använde inte Solons bok som en teori utan som historiskt bevis, men det är bevisat att Solon har gjort en resa till Egypten men inte mer än så.

Det finns 3 saker som fortfarande är lite halvt ouppklarat men som man nu verkar ha löst.

1. Enligt Solon var Atlantis en stor ö – Troja låg på fastlandet.

2. Atlantis skulle ligga väst om ”Herakles stoder” – där ligger (låg) inte Troja utan tvärtom nästan sydost faktiskt.

3. Atenarna skulle ha förstört Atlantis 9000 år förre Solon, men arkeologer har bevisat att Homeros Troja förstördes 1200 år förre Kristus.


Svaren på detta tycks vara,

* På punkt nummer 1 så säger Zangger att Solon hade översatt fel och att egyptierna inte hade något ord för ”ö” utan att det egentligen, troligen betyder kust eller strand.

* På punkt nummer 2 så säger Zangger att uttrycket ”Herakles stoder” inte fanns då. Ingen där nere hade seglat förbi där (kan ha varit en upptäckare som varit där nere och som har berättat om ”Herakles stoder”) Homeros som tilltalade något ”Herakles stoder” kunde inte heller veta om Gibraltar (kan bevisa min teori). Zangger tror att det bara är betäckningen på sundet mellan Medelhavet och Svarta havet. den romerska grammatikern Servius hade sagt att: ”Genom Herakles `stoder reser vi i Svarta havet eller Spanien.

* På punkt nummer 3 säger Zangger att när man skulle ha gjort hieroglyferna så var dom under farao Mereptahs regeringstid och då använde man 3 olika kalendrar. Enligt Diodorus Siculus var det vanligt att egyptier räknar efter måncyklarna som då ett år alltså från fullmåne till fullmåne och om man skulle göra en omräkning från det till solår så skulle man komma till 1207 f kr vilket stämmer ganska exakt överens med när Troja förgjordes. Det vet man för det var då man kom ut med krönikan ”Marmor Parium” och berättade om Trojas förintelse av atenarna. Detta var år 1209 f.kr (alltså är det fortfarande lite osäkert tackvare förintelseåret).

Det folk som var bärare av den så kallade atlantoida kulturen är dagens palestinier, (filisteerna i bibeln). om filisteerna heter det i bibeln, "de äro kvarlevan från kaftor, (kreta)". kaftoreerna är enligt bibeln ett egyptiskt folk, de hade samma avanserade kultur som egypten, men bodde på en ö där de fick vara i fred för fiender, de kunde därför sprida sig själva och sin kultur över haven,"stonehenge,mellanamerika - etc,.".

Kreta och dess kultur förstördes i en jordbävning på 1500-talet f.kr.,ungefär.

Budskap från Atlantis

Under de 25 år Mona Rolfe föreläste kom hennes tvillingsjäl, en Invigd mästare, nära jorden från ljusplanen. Han hjälpte henne att förstå livet idag genom att teckna en bild av den undervisning, som gavs i det stora Templet i Atlantis. Från templet sändes mästare ut bl a till Indien, Egypten, Sumerien, Mexiko, Grekland och Kan för att sprida denna kunskap. Vi kan idag under de yttre formerna spåra kärnan av kunskapen i många kulturer.

Strålen av ljus från Atlantis träffade Egypten, där höjdpunkten nåddes under den 18.e dynastin i den stora själen Eknatons visdom och klarsynthet. Om vi känner till och förstår det förflutna, får nutiden en djupare mening och kanske får vi så en vision av framtiden.

Vad lärde vi av Atlantis öde? Är vi beredda att minnas? Kanske var vi själva där, när kontinenten sjönk till havets botten och vi utplånades från Jordens yta som följd av vårt övermod och missbruk av kunskapens gåvor.

Genom det vi i handling gör, eller underlåter att göra, genom de tankar vi tänker och tankens oemotståndliga skaparkraft, är vi kollektivt ansvariga för vårt gemensamma framtida öde.

Än är det tid att vända utvecklingen. Än är det tid att vända helt om. Men nu är det bråttom. Klockan är en minut i tolv. Timglaset håller på att rinna ut. Moder Jord har tålmodigt väntat på vår omvändelse. Det är hög tid att vakna till medvetenhet om vårt Gudomliga ursprung och att handla i konsekvens därmed. Skall historien upprepa sig, eller har vi tagit lärdom? Vi får ännu en chans.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://globalwarming62.swedishforum.net
 
Atlantis!
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
The Intergalactic Retrogaming Museum! :: Allmänna Diskussioner :: Världshistoria!-
Hoppa till: